Jaarthema 2017: De kracht van het persoonlijke verhaal

“Persoonlijke verhalen over de oorlog, elke oorlog, zijn nooit zomaar verhalen, ze staan niet op zichzelf. Het zijn verhalen die moeten worden verteld, ook zeventig jaar na dato”, aldus Arendo Joustra, hoofdredacteur van Elsevier en schrijver van de jaarthema-tekst 2017 ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’.

Persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog of meer recente conflicten laten ons zien dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. Gerdi Verbeet, voorzitter van het comité: “Het persoonlijk verhaal van iemand die de oorlog aan den lijve heeft ondervonden, is de meest indringende manier om iets te begrijpen van wat oorlog met mensen doet. Daarover vertellen is niet altijd eenvoudig, maar wel noodzakelijk om onze geschiedenis levend te houden.”

Ieder jaar kiest het Nationaal Comité 4 en 5 mei binnen het thema ‘Geef vrijheid door’ een onderwerp dat als een rode draad door de activiteiten op 4 en 5 mei loopt. Het jaarthema inspireert om herdenken en vieren aan elkaar te verbinden en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit wereldwijd. In voorgaande jaren zijn er verschillende thema’s voorbij gekomen.

Klik hier en ga direct naar de Jaarthematekst 2017 door Arendo Joustra (Hoofdredacteur Elsevier)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *