Enkeltje Holandija van theatermaker en acteur Nick Teunissen

Enkeltje Holandija is een verhaal van een jongeman in Almere die zijn eigen kleine oorlog voert – homo zijn op de middelbare school is zo makkelijk nog niet – terwijl een andere jongeman 1500 km verderop in Sarajevo zijn strijd middenin een échte oorlog voert. Een kleinkunstvoorstelling over een Almeerse jongen, zijn Bosnische moslimprins en hun gezamenlijke strijd. De een kiest het theater als wapen, de ander de journalistiek. Ze worden elkaars grote liefde, maar dat weten ze dan nog niet. Enkeltje Holandija is een persoonlijk geïnspireerd verhaal van theatermaker Nick Teunissen over de impact van oorlog op een mens en een mensenleven.

Enkeltje Holandija is de eerste productie van de Almeerse stichting Platform Hero. Nick Teunissen richtte dit makersplatform op met als doel het theatraal en beeldend naar buiten brengen van de verhalen van mensen die hebben moeten leven onder extreme omstandigheden – zoals zijn eigen verhaal en die van zijn grote liefde.

De première is op 10 december aanstaande om 20:30 uur in Corossia. Meer weten over de theatervoorstelling Enkeltje Holandija? Ga dan naar de website: http://enkeltjeholandija.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *