Project Description

4/5 mei Comité Almere en 1Almere bekrachtigen langdurige samenwerking

Arno van Boven en Shira Waage

31 oktober 2023

ALMERE – Het 4/5 mei Comité Almere en 1Almere hebben voor de komende jaren een mooie samenwerking bekrachtigd. Zowel de Dodenherdenking in Almere Haven als de nevenactiviteiten rond vrede en vrijheid krijgen volle aandacht op de uitzendagenda van 1Almere op zowel radio als TV en online.
Er is voor deze lange termijn afspraken gekozen om de berichtgeving rondom deze belangrijke onderwerpen goed te borgen en ze ruim de aandacht te geven.

Er staat voor de komende jaren veel op de agenda. Allemaal items die aandacht vragen voor vrijheid en het vredesvraagstuk dat zeker in deze tijd van een nog groter belang is.
“De afspraken die we nu met de zendgemachtigde hebben gemaakt, betekenen dat wij het hele jaar door alle Almeerders deelgenoot kunnen maken van onze activiteiten”, Shira Waage, voorzitter.

“De samenwerking tussen het 4/5 mei Comité en 1Almere is een prachtig voorbeeld van hoe lokale initiatieven kunnen samensmelten om iets buitengewoons te creëren voor de Almeerders. Voor 1Almere is het niet zo maar een samenwerking: het is een eer om een integrale rol te spelen in de uitzending van de 4 mei-herdenking en daarnaast de verhalen van overlevenden van de genocides een plek te geven. We zijn trots op onze bijdrage aan de Dodenherdenking en kijken uit naar de samenwerking met het comité”, Arno van Boven, directeur van SPFA (1Almere).

Bron: 4/5 mei Comité Almere en 1Almere