Bestuursleden

Shira Waage

Shira Waage, voorzitter

Sinds 1990 ben ik woonachting in Almere onder de rook van mijn geboorteplaats Amsterdam.
Vrijheid is voor mij een groot goed en daarom werk ik graag mee aan een stuk bewustwording hoe we die vrijheid kunnen behouden en hoe we er mee om kunnen gaan. Soms is vrijheid een erg ruim begrip en gaat het over kleine keuzes maken tussen de aanschaf van 2 luxe artikelen of bijvoorbeeld onze vakantiebestemmingen. Deep down betekent vrijheid dat we vrij zijn óm die keuzes te maken, dat we een vrije mening mogen hebben en deze mogen verkondigen, dat wij ons vrij kunnen bewegen en dat we onszelf kunnen zijn. Als individu kunnen we een klein steentje bijdragen om die vrijheid te bewaken en de mensen te ondersteunen die lijden onder opgelegde beperkingen van hun vrijheid óf mensen die geheel geen vrijheid hebben. Ik wil me daar met een heleboel anderen voor inzetten.

Marco Penninkhof

Marco Penninkhof, penningmeester

Penninkhof was tot voor kort werkzaam bij Omroep Flevoland als eindredacteur. Bij de regionale omroep was hij jarenlang verantwoordelijk voor de live-uitzendingen van de 4 mei herdenkingen. Ook de Indië-herdenking en KetiKoti-herdenkingen werden op zijn initiatief live op TV gebracht. ‘Twee minuten stilstaan op 4 mei bij al het leed, moet een vaste plek in onze haastige samenleving krijgen.’ aldus Penninkhof.

Gerry Baljet

Gerry Baljet, algemeen bestuurslid

Vrijheid is cruciaal omdat het de essentie van ons mens-zijn omvat. Het stelt ons in staat om onze gedachten te uiten, keuzes te maken en te streven naar geluk. Zonder vrijheid kunnen we niet groeien, innoveren of onze eigen identiteit ontwikkelen. Het is de basis voor democratie, individuele rechten en sociale vooruitgang. Vrijheid is de adem van de menselijke geest.

 

Kees Tak

Kees Tak, algemeen bestuurslid

Op 1 november 1949 geboren in Amsterdam. Daar opende ik in 1974 mijn eerste bloemenzaak in de Kinkerstraat en in 1982 verhuisde ik naar Almere.
Ik ben Bloemist internationaal. Ik heb sinds mijn komst naar Almere in 1982 alle bloemen voor de Dodenherdenking verzorgd. Ook was ik actief betrokken bij de bloemversieringen voor de huwelijken van prins Willem Alexander en prinses Máxima en prins Constantijn en prinses Laurentien.
Op verschillende plekken in de wereld, o.a. Rusland, werk ik mee aan bloemprojecten.
Sinds 2019 ben ik enthousiast betrokken bij het Comité 4/5 mei Almere als algemeen lid van het bestuur.

Dennis de Roever (1955-2021)

Dennis de Roever, is tot zijn overlijden op 3 maart 2021 secretaris geweest van het 4/5 mei Comité Almere. ‘Herdenken is voor mij persoonlijk niet alleen de gedachten aan allen die zich voor volk en vaderland hebben ingezet en daarbij het leven hebben gelaten, maar ook aan diegenen die onvrijwillig uit het leven zijn weggerukt. Ik hoop dan ook dat ik in het 4/5 Comité Almere een bijdrage zal kunnen leveren aan de bewustwording van herdenken en vrede.

Wij verliezen aan Dennis een goede vriend en zeer waardevol bestuurslid. Wij hebben Dennis benoemd als Ere-lid van ons bestuur.