Project Description

Trompettist in Auschwitz,
herinneringen van Lex van Weren

Trompettist in Auschwitz

Op 1 mei speelt ‘Trompettist in Auschwitz’ in de Kunstlinie. Deze toneelvoorstelling gaat over het aangrijpende verhaal van Lex van Weren die als enige van zijn gezin de oorlog overleeft door trompet te spelen in het kamporkest. Een indrukwekkend verhaal dat inmiddels lovende recensies heeft gekregen.

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

Met Thomas Cammaert en Soy Kroon in een regie van Eddy Habbema.

Aanbieding
Bezoekers van deze suite krijgen € 5,– korting op de toegangsprijs. U betaalt dan € 22,50 i.p.v. € 27,50. Vul de code TROMPETTIST in bij promotiecode op de betalingspagina en u kunt deze speciale prijs kiezen. Korting geldt niet voor reeds gekochte tickets en niet in combinatie met andere acties. Kaarten Trompettist in Auschwitz.

www.kunstlinie.nl

Foto: Annemieke van der Togt