Project Description

Marco Penninkhof nieuwe penningmeester bij 4/5imei Almere Comité

Marco Penninghof

20 juli 2023

ALMERE – Marco Penninkhof heeft een vacante bestuursfunctie aanvaard bij het 4/5 mei Almere Comité. Zijn aanvulling is om meerdere redenen zeer welkom. Onlangs trad ook Gerry Baljet toe als algemeen bestuurslid. Marco neemt de functie van Penningmeester op zich.

Penninkhof was tot voor kort werkzaam bij Omroep Flevoland als eindredacteur. Bij de regionale omroep was hij jarenlang verantwoordelijk voor de live-uitzendingen van de 4 mei herdenkingen. Ook de Indië-herdenking en KetiKoti-herdenkingen werden op zijn initiatief live op TV gebracht. ‘Twee minuten stilstaan op 4 mei bij al het leed, moet een vaste plek in onze haastige samenleving krijgen.’ aldus Penninkhof.

Herdenken en Vieren krijgt voor onze stad een steeds grotere betekenis. Het is belangrijk dat wij niet alleen op 4/5 mei, 30 juni of 15 augustus stilstaan bij slachtoffers van genocides, de Nederlands-Indië oorlog of de tot slaaf gemaakten en de vrijheid vieren, maar dat we de boodschap meenemen in ons dagelijks leven en de geschiedenis delen met de jongeren in onze stad.

Al eerder werd een optie tot samenwerken tussen alle partners Herdenken en Vieren bekeken en in gang gezet door de burgemeester van Almere.
Voor het eerst in 2023 hebben we op 4 mei ook slachtoffers van andere genocides herdacht in Almere. Wij zijn van mening dat het versterken van de boodschap een veel krachtiger signaal afgeeft. Dit is ook de reden dat wij samen met burgemeester Van der Loo dit jaar de 4 jonge Almeerse erfgoeddragers hebben geïntroduceerd. Zij gaan ervoor zorgen dat de verhalen worden doorverteld en worden bewaard. Op 4 mei werd een verhaal verteld en op 15
augustus tijdens de Indië-herdenking zorgen zij voor een nieuw hoofdstuk dat is verteld door mensen die de oorlog hebben overleefd.

De verhalen worden binnenkort ook op onze website geplaatst.

Kortom er liggen mooie uitdagingen waar we hard aan gaan werken.